Appar till iPhone
– Se våra bästa tips

Glöm Facebook, Instagram och Snapchat, här hittar du de bästa iPhone apparna som kommer göra ditt liv lättare och bättre. Vi tipsar bland annat om de bästa apparna i vardagen men också om de bästa VR och bildredigerings-apparna.

De bästa apparna för iPhone

Det finns ett hav av appar och här har vi listat några av de appar som vi tycker är bäst just nu, med det sagt finns det såklart många fler grymma appar som inte är med på listan. Men kanske hittar du din nästa favorit-app här.

1

Google Photos
– Automatisk lagring av bilder

Google Photos eller Google Foto finns för både iPhone och Android och kvalar in på listan för att den automatiskt hjälper dig att lagra dina bilder enkelt och smidigt. Det är gratis upp till 15GB lagring. Du behöver med andra ord inte föra över bilder på egen hand. Den ger dig också tillbakablickar, skapar collage, filmer och GIF:ar från ett och samma tillfälle som du kan välja att spara ner. Du kan också skapa det på egen hand.

Ladda ner Google Photos för iPhone
2

Dreams
– Hjälper dig att spara

Appen Dreams kan hjälpa dig att spara pengar till drömresemål eller drömhuset, eller kanske bara för framtiden i allmänhet. Du kan skapa olika ”drömmar” med olika mål och belopp beroende på hur ofta, mycket och länge du vill spara. Du kan också välja att dela drömmar med vänner och familj. Du betalar bara 10kr/månaden som mest och skulle du ta ett uppehåll en månad eller två behöver du inte betala under den tiden.

Ladda ner Dreams för iPhone
3

Steven
– Dela lika på utgifterna

Med hjälp av appen Steven kan du och dina vänner enkelt och smidigt dela på gemensamma utgifter, vilket ni gör genom att skapa grupper. Om ni exempelvis är ett kompisgäng som ska åka på en resa eller ha en kräftskiva kan alla som lägger ut pengar registrera dessa i appen så att det automatiskt delas lika mellan alla medlemmar. Ni kan skapa nya grupper för nya tillställningar och tillfällen eller använda er av en och samma. Steven är kopplad direkt till Swish, vilket gör det lätt att betala det man är skyldig.

Ladda ner Steven för iPhone
4

Waze
- GPS och trafik i realtid

Waze är en grym GPS-app för alla trafikanter men främst för dig som är bilist. Med hjälp av Waze blir du snabbt och smidigt informerad om bland annat trafikolyckor, vägavstängningar och poliskontroller. Du kan också få tips om var de billigaste drivmedlen finns. Möjligheten att lägga till vänner finns också, vilket bland annat gör att dina vänner kan se din plats och beräknade ankomsttid.

Ladda ner Waze för iPhone
5

PhotoScan
– Spara och få liv i gamla bilder

Du är inte ensam om att ha försökt få liv i gamla analoga bilder. Fram till nu har det varit både krävande och svårt att få till en bra bild eftersom de gamla fotona lätt reflekteras och fångar upp både ljus och spegelbilder. Men med PhotoScan kan du skanna fysiska bilder utan att dra för persienner eller gardiner och leta efter exakta positioner. Du låter bara PhotoScan skanna bilden och så är det klart.

Ladda ner Photoscan för iPhone
6

Planta
– Ta hand om dina växter

Brukar dina växter också se ledsna ut, eller ännu värre dö? I så fall är Planta din räddning. Appen påminner dig om att vattna och sköta om dina växter. Du börjar med att registrera hemmets rum och därefter dina plantor, för att se så att de har rätt förutsättningar. Därefter får du påminnelser om att vattna dina växter så ofta som de behöver. Med premium kan du också identifiera växter och få ytterligare skötselråd.

Ladda ner Planta för iPhone
7

Karma & Too Good To Go – Rädda mat

Sist ut på listan har vi appar som handlar om mat. Vi vill tipsa som mat-appar som är snälla mot både miljön och plånboken. Med både Karma eller Too Good To Go kan du se var du kan hämta rabatterad mat, dryck och sötsaker i ditt närområde som annars kommer slängas. Du kan helt enkelt hjälpa till att minska matsvinnet.

Ladda ner Karma för iPhone Ladda ner Too Good To Go för iPhone

VR appar iPhone

Här hittar du omtyckta och renommerade virtual reality (VR) appar för iPhone, det vill säga appar som skapar en upplevelse av en virtuell verklighet. I listan hittar du upplevelsebundna VR appar, med andra inga spel. För att kunna nyttja dessa behöver du ett VR headset.

1

Within VR

Within VR har funnits med ett bra tag nu och kommer inte göra dig besviken. De bjuder på gratis upplevelser, berättelser och filmer i hög kvalitet och med en stark närvaro. Du kan exempelvis få en personlig konsert av U2, uppleva skräckfilmer på riktigt eller hänga med i en animerad film. Har du inte ett VR headset kan du ändå använda appen tack vare deras 360 graders inställning som gör att du kan vända och vrida på din iPhone eller surfplatta och få en mer intensiv upplevelse.

Ladda ner Within VR för iPhone
2

Google Street View

Google Street View känner nog de flesta igen, men nu har det lanserats i VR-format, vilket skapar en helt ny upplevelse. Med denna VR app får en känsla av hur det är att befinna sig på olika platser, kanske hur det är att gå längs en brygga på Maldiverna eller befinna sig bland myllret i New York. Upptäck nya platser eller besök dina favoritresmål. Appen är gratis och tillgänglig för både iPhone och Android.

Ladda ner Google Street View för iPhone
3

Youtube 360-graders klipp

Det har nog inte undgått någon att Youtube är en stor plattform för videor av olika slag. Det som alla däremot kanske inte känner till är att de även har en mängd olika 360-graders klipp med ett brett utbud, du kan hitta alltifrån konserter och berg-och dalbanor till klipp från djungeln eller stranden. För dessa filmer krävs inte heller ett VR headset, även om det ger en liknande upplevelse.

Ladda ner Youtube
4

Roller Coaster VR Theme Park

Om du är en adrenalinejunkie, vill överkomma din höjdskräck eller kanske bara ha ett underhållande tidsfördriv är denna VR app med olika berg-och dalbanor helt rätt val. Enligt recensionerna tycker en majoritet av användarna att det känns precis som i verkliga livet, vilket får tolkas som ett riktigt bra betyg. Appen är gratis och tillgänglig för både iPhone och Android.

Ladda ner Roller Coaster VR Theme Park för iPhone

Redigerings-appar iPhone

Det är såklart en smaksak i vad som är en bra redigerings-app, men det finns ändå ett gäng som är uppskattade av många. Här hittar du några av de mest populära redigerings-apparna för iPhone.

* med bildjusteringsverktyg menas till exempel exponering, mättnad, skuggor, beskärning och kontrast bland andra.

1

VSCO

VSCO är en mycket välkänd redigerings-app som är mycket enkel att använda och som har alla grundläggande inställningar och lägen som man kan tänkas vilja ha. Du kan beskära foton, applicera filter och bland annat ändra ljusstyrka, skuggor och kontrast med mera. Genom VSCO kan du också dela dina bilder med andra, om du vill, annars kan du ha det som ett personligt fotoalbum eller bara redigera bilderna med.

 • Filter – Justerbara
 • Bildjusteringsverktyg
 • Bildelningsplattform
 • Nedladdningsbara filter
Ladda ner VSCO för iPhone
2

Snapseed

Med hjälp av appen Snapseed kan du ta bort personer och föremål från dina bilder men också förbättra specifika områden, som exempelvis ljusa upp ett skuggigt ansikte eller göra ett äpple mer grönt. Du kan såklart också redigera en bild i sin helhet genom att till exempel ändra exponering och skuggor. Du kan dessutom tillämpa filter, ramar och text.

 • Filter – Justerbara
 • Bildjusteringsverktyg
 • Punktmarkeringsverktyg
 • Nedladdningsbara filter
Ladda ner Snapseed för iPhone
3

Afterlight

Appen Afterlight är lätthanterlig och ger dig ett professionellt resultat. Deras största tillgång är alla de olika filter appen kommer med, de har över 70 olika filter som du kan välja mellan. På Afterlight kan du också väva ihop två bilder på en rad olika sätt, utifrån hur du själv vill att det ska se ut.

 • Filter – över 70st
 • Bildjusteringsverktyg
 • Punktmarkeringsverktyg
 • Dubbelexponering
Ladda ner Afterlight för iPhone
4

Lightroom

Lightroom är en bildredigerings app från Adobe som har fler avancerade inställningar än tidigare appar i kombination med enkla redigeringsverktyg och förinställningar, som påminner om filter. Du kan även arbeta med selektiv redigering och justera perspektiv. Appen hjälper dig också att utvecklas bland annat genom att kunna följa andra fotografer.

 • Filter/profiler
 • Bildjusteringsverktyg
 • Punktmarkeringsverktyg
 • Bildelningsplattform
 • Interaktiva självstudier
Ladda ner Lightroom för iPhone