Sms betalning

Ta betalt med sms

Med Multimobil kan du ta betalt för tjänster, fysiska varor eller digitala produkter.

Det finns olika verktyg att välja mellan beroende på vad du vill ta betalt för.

mobilResponse - Detta verktyg kan användas för att ta betalt för fysiska varor, digitala produkter eller för att ta emot donationer. Din kund kan exempelvis beställa en fysiska vara genom att skicka in ett sms innehållande sin adress till din tjänst. När sms:et har inkommit till din tjänst och därmed också betalningen skickar du varan till kundens adress. Om kunden betalar för en digital produkt skickar kunden in ett sms och får tillbaka ett sms eller mms innehållande din produkt. mobilResponse används även för exempelvis välgörenhetsorganisationer som vill ta emot donationer. För att skapa en tjänst med mobilResponse fyller du bara i ett enkelt webbformulär och så har du skapat din sms-tjänst.

mobilShop - är utformat för att ta betalt för digitala produkter, exempelvis ringsignaler och bakgrundsbilder. För att skapa en tjänst fyller du i webbformuläret och laddar upp din produkt. Vid beställning får kunden ett sms tillbaka med en länk till produkten. När kunden klickar på länken startar nerladdning av din produkt. Kundens mobilabonnemang blir samtidigt debiterat.

mobilForward - ett sms api för att ta emot sms. Du anger då till vilken webbserver du vill ta emot innehållet i smset, så skickas det med http post eller get. Den text som ditt webbscript på din server svarar tillbaka med på vårt anrop blir sedan den text som användaren får tillbaka i sitt svarssms. Man kan även välja när man sätter upp sin mobilForward att svara med ett mms tillbaka till användaren. Ex på sms tjänster är alla möjliga, eftersom det då är du som bygger den logik som du vill ha på din webbserver. Exempelvis kan man ta betalt för biljetter, medlemsskap på ett community m.m.

Fördelar med Multimobil