Planerat driftavbrott i Multimobil tisdag 20 augusti

Vi vill att Multimobil ska fungera så bra som möjligt för er. Därför kommer det på tisdag 20/8 att pågå ett underhållsarbete mellan kl. 07.00 och 09.00. Under den tiden är Multimobil inte tillgänglig. Det kan även förekomma en del störningar under förmiddagen. Vårt mål är givetvis att bli klara så fort som möjligt!

Inkommande SMS läggs på kö och levereras till Multimobil när arbetet är klart.
Pågående utskick av SMS pausas och levereras till mottagaren när vi slutfört arbetet.*

*OBS! Utgående SMS via API kommer inte att köas eftersom vårt system är helt otillgängligt mellan cirka 07.00 och 09.00. Försöker ni kontakta oss via API kommer det ge er en felkod.

Vi hoppas att detta inte ställer till det för er.

Hör av er om ni har några frågor kring detta.
08- 52 50 71 01
support@multimobil.se

Hälsningar,
Multimobil

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Kontoret öppet som vanligt

Hallå!

Hoppas ni alla har en trevlig semester. Nu är vårt kontor bemannat igen och ni når oss som vanligt på:

08- 52 50 71 01
support@multimobil.se

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Semesterstängt

Glad sommar på er alla!

Vi kommer stänga kontoret under v.29 och finns därför inte tillgängliga på telefon. Det går fortfarande att skicka mail och vi kommer svara efter bästa förmåga.

Ha en under sommar!

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Förändrad WyWallet-registrering. Nu är SMS-betalningar enkelt igen!

Nu är det enkelt att göra SMS-betalningar igen. För kunder med privatabonnemang och kunder med registrerade kontantkort hos 3 och Comviq går det första köpet igenom direkt och hamnar på mobilfakturan utan några extra kostnader.

Dessutom sker registreringen till WyWallet automatiskt om kunden väljer att göra ytterligare ett köp. I samband med det första köpet får kunden ett SMS från sin operatör som berättar att man genom att göra ett andra köp godkänner WyWallets villkor och blir registrerad hos dem. Sedan kan man fortsätta att göra köp mot mobilfakturan.

Man kan när som helst avsluta sitt konto genom att skicka AVSLUTA till 71798.

 

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Planerat driftavbrott i Multimobil tisdag 11/6

Vi vill att Multimobil ska fungera så bra som möjligt för er. Därför kommer det i morgon tisdag 11/6 pågå ett underhållsarbete med start kl 23.00. Det kommer pågå under natten och avslutas på onsdag morgon. Under tiden är Multimobil inte tillgänglig.

Inkommande SMS läggs på kö och levereras till Multimobil när arbetet är utfört.
Pågående utskick av SMS pausas och levereras när arbetet är klart.

Avbrottet blir ovanligt långt då det är omfattande arbete. Vi hoppas att detta inte ställer till det för er.

Hör av er om ni har några frågor kring detta.
08- 52 50 71 01
support@multimobil.se

Hälsningar,
Vi på Multimobil

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Anordna en MMS-tävling

Med vårt verktyg mobilPublish kan du på ett smidigt sätt skapa en tjänst där du kan ta emot bilder. Det går även att ta emot SMS till den här tjänsten, t ex om du vill låta en publik vid ett seminarium SMS:a in sina frågor. I exemplet nedan utgår vi från att det är en fototävling.

Under pris väljer du vad din tjänst ska kosta, du kan även välja att själv stå för kostnaden om du inte vill att kunden ska betala.

Under Beställningstext väljer du vad kunden ska skriva i MMS:et som den skickar. Första delen av beställningstexten består av ert prefix och sedan ett valfritt nyckelord. I exemplet nedan heter prefixet just Prefix och nyckelordet är sommar, kunden skriver då Prefix sommar i MMS:et och skickar det till 72672.

 

 

Bilderna som skickas in samlas på en mobilanpassad hemsida. Du kan skicka med en länk i svarsmeddelandet till kunden om du vill att de som deltar ska kunna ta del av alla bilder. Svarstexten kan du själv utforma som du vill. Du kan välja ett alias på din publiceringssida, detta för att ge den en kortare och enklare sökväg. Sedan kan du även fylla i en titel och beskrivning som då visas på publiceringssidan.

Du kan välja om bilderna ska publiceras automatiskt eller om de ska godkännas först. Du kan även få ett mail när det kommer ett nytt MMS.

Under Aktiva tjänster finns bilderna samlade. När tävlingen är avslutad kan man välja att Arkivera tjänsten och då skickas bilderna till angiven e-postadress (tänk på att bilderna då försvinner från Multimobilkontot).

Spara din tjänst och sedan är du igång. Hur enkelt som helst!

 

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Skapa insamling via SMS

MobilResponse är en av våra populäraste tjänster och den går att använda till många olika ändamål, till exempel en insamling.

Om du inte redan har ett konto på Multimobil så kan du skapa ett här.

Nedan ser ni det formulär ni fyller i för att skapa er tjänst. Det är bara ett fåtal steg innan ni har en fullt fungerande tjänst.

I exemplet har vi skapat en insamling som ska kosta kunden 50 kr. Du prissätter den då till 50 kr och sedan och är ett förslag att skriva 50 under beställningstext. Den första delen av beställningstexten är ditt prefix som du väljer när du registrerar ditt konto. I det här fallet heter prefixet just prefix och kunden SMS:ar då: prefix 50 till 72672 för att skänka 50 kr. Om du vill att kunden ska ha möjlighet att skänka exempelvis 100 kr så sätter du upp en ny tjänst och ändrar då priset och beställningstexten (se bild 2).

Under svarsmeddelande skriver du det SMS som du vill att kunden ska få skickat till sig. Sedan sparar du din tjänst och den är redo att användas, enkelt va?

En välgörenhetsorganisation med 90-konto använder vårt kortnummer 72970 och ersättningsmodellen för dem ser annorlunda ut. Du hittar mer information om priser och hur mycket du tjänar genom att klicka här.

Insamling med slutkundspris 50 kr:

Insamling med slutkundspris 100 kr:

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Problem löst

Hej igen!

Nu är problemet löst och vi ber om ursäkt för  om det har ställt till det för er. Vi arbetar för att det inte ska hända igen.

Hälsningar,
Multimobil

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Tillfälligt tekniskt problem

Hej!

Vi har tyvärr tekniska problem för tillfället men vi arbetar för att lösa detta så snabbt som möjligt. Vi återkommer när problemet är löst och allting fungerar igen.

Hälsningar,
Multimobil

 

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Rösta via SMS

Det finns mängder med saker du kan göra med hjälp av våra verktyg. En omröstning i mobilen är en av dem. Det är enkelt att skapa tjänsten så du kommer igång på nolltid.

Om du inte redan har ett konto på Multimobil så kan du skapa ett här. Sedan är det vårt verktyg mobilVote som ska användas. Här nedan är det formulär ni fyller i för att skapa omröstningen. Som ni ser kan ni då själva prissätta tjänsten, vilket är perfekt om ni exempelvis använder er omröstning för att samla in pengar.

Ni kan välja att ha en öppen omröstning. I så fall får kunden en länk i svarsmeddelandet som går till en mobil webbsida där man kan se ställningen. Om ni vill hålla resultatet hemligt klickar ni ur rutan ”Publika resultat”.

Under Beställningstext fyller ni i de olika alternativ som det ska gå att rösta på. Då kommer kunden först skriva ert prefix och sedan det alternativ den ska rösta på. I det här fallet heter prefixet just prefix och om det då är en omröstning om frukter och kunden röstar på päron kommer den i så fall att skriva: prefix päron och skicka det till 72672 för att rösta.

Ni kan själva utforma det svarsmeddelande som går ut till kunden. Om ni har idétorka så finns det ett standardmeddelande och det är det som syns nedan. Den sista delen av texten syns bara om ni har kryssat i att ni vill visa ”Publika resultat”, då finns det en länk i slutat av meddelandet, där [resulturl] ligger.

 

Under fliken ”Aktiva omröstningar” hittar ni bland annat resultatet för omröstningen.

Som ni ser så är det enkelt att skapa en mobilomröstning genom Multimobil. Hör av er om ni undrar över något.

support@multimobil.se
08- 52 50 71 01

Hoppas ni får en toppenhelg!

Hälsningar,
Multimobil 

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar